Not known Facts About نیلینگ
Not known Facts About نیلینگ
Blog Article
ایجاد پایداری مناسب در هنگام تخریب، گودبرداری و اجرای سازه نگهبان یکی از مراحل مهم ساخت و سازهای شهری است. لذا باتوجه به اهمیت ... دیدگاه خود را بنویسید
کاهش هزینه ها: یک طرح ابزاربندی مناسب و قابل اعتماد در شرایط حساس همچون وجود خاک هایی با قابلیت فشردگی زیاد و یا موارد دیگر، باعث کاهش چشمگیر احتمال وقوع خطرات می شود.
پس از اتمام فرآیند تزریق دوغاب، بهمنظور جلوگیری از فرسایش و حفظ یکپارچگی میخهای انتهایی، ضروری است که سطح دیواره با استفاده از یک لایه مش (تشکیل شده از میلگردهای طولی و عرضی) با تکنولوژی شاتکریت (بتن پاشی) پوشانده شود.
اساس کار سيستم نیلینگ بر مبناي انتقال بار کششي از داخل ميخ به خاک از طريق تنش برشي سطح مشترک آنها مي باشد. با ميخکوبي خاک مي توان ديوارهاي حائل مسلح را بدون برداشتن خاک پشت ديوار احداث نمود. ديوار حائل مسلح به صورت درجا و مرحله اي از بالا به پايين ايجاد مي گردد. اين روش در ساخت ديوارهاي حائل موقت و همچنين تقويت سازه هاي موجود قابل کاربرد است.
این نوع از تجهیزات دارای قسمتهایی از قبیل مته، میله و دکل حفاری، سیستم جلو برنده مته، سیستم ضد قفل، جکهای هیدرولیکی، فرمان و تابلوی کنترل دستگاه و روشنایی هستند.
در مرحله پایانی و بعد از اجرای کامل مراحل قبلی با استفاده از دوغاب سیمان، یک لایه مش، بتن پاشی و شاتکریت یک لایه روکش دائمی اجرا میشود. این لایه از ضخامت نیلینگ چیست کمی برخوردار بوده و به این دلیل اجرا میشود که از فرسایش خاک جلوگیری شده و سطح مناسبی برای ساختوسازهای بعدی ایجاد شود.
اثر مسلح سازی میخ برای بهبود پایداری دیوار با دو عملکرد زیر حاصل می شود:
در عملیات پایدارسازی به روش انکراژ، میلگردها پس از تغییر شکل در خاک دیواره منطقه تحت گودبرداری، نقش فعالی دارند و آزاد شدن نیروی پیش تنیدگی در میلگردها، پیش از حرکت توده خاک، باعث ایجاد استحکام در سازه میگردد.
از روش نیلینگ میتوان در محدوده وسیعی از خاکها استفاده کرد. اجرای این روش در خاکهایی که شرایط مطلوبی دارند میتواند موجب سهولت اجرای کار و اقتصادی بودن آن شود.
در مرحله پایانی، بتن به روش پاششی یا شاتکریت بر روی دیواره خاک اجرا میشود. دیوار ایجاد شده، بهعنوان یک پوشش موقت عمل کرده و در صورت نیاز به نگهداری درازمدت از دیواره گود، باید یک دیوار حائل بهعنوان سازهای مقاوم، اجرا گردد.
روش نیلینگ یا میخکوبی طبق مراحل زیر انجام میشود که عبارتند از:
عرض منطقه گودبرداری در این مرحله باید بهگونهای باشد که تمامی تجهیزات و دستگاههای مورد نیاز به راحتی در محل مناسب قرار بگیرند و انجام فرآیند به سادگی صورت بگیرد.
هنگامی که بادرفتها خشک باشند ممکن است مقاومتهای قابل قبولی از خود نشان داده و نصب میخها در خاک را میسر سازند، اما وجود مقادیر نسبتا زیاد آب در پشت دیوارهای نیلینگ موجب میشود که ساختار بادرفت دچار فروپاشی شده و مقاومت آن به میزان قابل توجهی کاهش یابد.
در گسیختگی خارجی در حالت حدی مقاومت، سطح گسیختگی از بین میخها یا پشت آنها عبور میکند.